18
jan
Big brother is watching you!

Het is inmiddels een onderdeel van ons dagelijkse routine, checken van Facebook, Twitter, Instagram en noem maar op. We maken foto’s en delen deze met de wereld. Het woord ‘selfie’ is niet voor niks uitgeroepen tot woord van het jaar 2013. Inmiddels delen we alles met iedereen, online. Dat betekent dus ook dat iedereen alles van jou online kan terugvinden. En dat is een puntje van aandacht, zeker bij het solliciteren. 

De grote online check
Uit navraag bij onze klanten blijkt dat ze iedere sollicitant uitvoerig online checken. Niet alleen Linkedin (heb je nog geen linkedin? Maak direct een account aan, dit is hét professionele social netwerk!), maar ook Facebook wordt uitvoerig bekeken. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Tips

  1. Google jezelf en kijk hoe jij online wordt gepresenteerd. Bevalt het je niet, neem de nodige stappen!
  2. Zorg dat de foto’s die van jou online staan, representatief zijn voor hetgeen jij wilt uitstralen. Dus geen beschonken foto’s, foto’s met radicale uitspraken, nachtelijke avonturen of net iets te veel bloot. Je hoeft je natuurlijk ook niet te verstoppen. Voor sommige functies is het juist belangrijk om te kunnen zien dat je sociaal actief bent. Stem jouw online zichtbaarheid dus altijd af met het (sollicitatie) doel wat je voor ogen hebt. Ben je bijvoorbeeld chef-kok, dan zijn foto’s van heerlijke gerechten die jij hebt gemaakt, of van etentjes met vrienden, tripjes die je maakt naar culinaire steden, natuurlijk een absolute must.
  3. Check de instellingen van jouw account, zodat ‘niet vrienden’ de juiste dingen zien en niet gelijk jouw privéleven op een presenteerblaadje aanboden krijgen.
  4. Zorg voor een professioneel en up to date Linkedin account
  5. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je ook jouw Socal Media vermelden op jouw CV. Zo hoeven ze je niet meer te googlen ;)

Jij bent in control in dit online avontuur. Zorg dat het voor je werkt en niet tegen je.

Hier vind je nog een aantal tips die we voor je online gevonden hebben. Ja, gegoogled dus!

18 januari 2016

Vacature delen: