21
dec
Goede voornemens? 5 redenen om wél op Texel te werken!

De Randstad staat bekend om de plek waar alles snel gaat, iedereen haast heeft en wachten niet te lang mag duren. Op Texel zorgt de omgeving dat je naast drukte op het werk genoeg ruimte hebt om te onthaasten. Het klinkt heel rooskleurig, maar over één ding kunnen de werkende Texelaars het eens zijn: leven op dit eiland is fijn. Lees hier waarom.

1. Genoeg uitdagende banen
Op het eiland kun je heus niet alleen als bedieningsmedewerker carrière maken, ook voor HBO’ers en WO’ers is er werk. De toeristische branche is op het eiland natuurlijk het grootst. Vooral in de zomer zijn er heel veel extra handen nodig in de horeca. Voor wie ook in de winter er warmpjes bij wil zitten zijn er genoeg andere branches. Denk aan de softwarebranche, het onderwijs en economie. Mede door de komst van internet is ‘de overkant’ dichterbij dan ooit, waardoor er flink wat Texelse bedrijven zelfs landelijk en internationaal opereren. Maar eerlijkheid daar, de vacatures stromen nu natuurlijk niet met duizenden tegelijkertijd binnen. Daarom zou ook onze tip zijn; stuur altijd open sollicitaties naar interessante bedrijven. 

2. Je leert snel nieuwe mensen kennen
Ons kent ons, dat is nou eenmaal zo. Dat wil niet zeggen dat iedereen elkaar kent, maar via via is je netwerk wel enorm. Op Texel hoef je niet bang te zijn om te vereenzamen. Je collega's wonen in hetzelfde dorp en misschien wel in dezelfde straat. Als je nieuw komt wonen en werken op het eiland, dan kom je vast en zeker binnen een week al een ‘bekende’ tegen op weg naar de supermarkt.

3. Na werktijd met je voeten in het zand
In plaats van de laatste zonnestralen meepikken vanuit de auto, kun je ze op Texel op het strand laten branden op je huid. Om 17.30 uur kun je op een zomerse dag prima nog een uurtje je badlaken neerstrijken, om daarna opgeladen naar huis te keren. In de winter is het strand natuurlijk ideaal voor een wandeling, waarbij de wind ervoor zorgt dat je hoofd weer leeg wordt. En wat dacht je van de VrijMiBo bij een strandpaviljoen?

4. Het weekend begint eerder
Hoe fijn is de gedachte dat je een borrel drinkt op het strand, terwijl de rest van Nederland in een drukke avondspits probeert zo snel mogelijk thuis te komen? Heel fijn, toch? Op Texel zijn er geen snelwegen, is een file hoge uitzondering en een verkeersongeval nog voorpaginanieuws. De reisafstand is van om de hoek tot maximaal 25 minuten (van het puntje naar het puntje). Dat betekent dat je eerder thuis bent en op maandag later naar je werk kunt rijden.

5. Geen last van (overvolle) treinen
Rennen naar de trein, jezelf wurmen tussen de mensenmenigte en tevergeefs de hele rit staan? Dat gaat op Texel niet gebeuren. Op het eiland zijn überhaupt geen treinen. Geen last van vallende blaadjes op het spoor dus. Op het eiland zijn daarnaast ook geen bruggen. Welk smoesje je wel kunt gebruiken als je te laat bent is: het verwentelde schaap. Als je bij binnenkomst verteld dat je een verwenteld schaap hebt gered, dan ben je ongetwijfeld de held van de dag (en de rest van de week).

Er is maar één manier om te ontdekken of er nog meer redenen zijn: werken op Texel.

21 december 2015

Vacature delen: