11
jun
Onderwijs op Texel

Goed onderwijs is belangrijk. Overweeg je naar Texel te komen en heb je kinderen of een kinderwens? Er zijn veel basisscholen op het eiland en ook een middelbare school. Goed en gevarieerd onderwijs hoeft dus geen obstakel te zijn!

Basisscholen op Texel

In bijna elk dorp op Texel vind je één of meerdere basisscholen. In de kleinere plaatsjes of dorpjes als De Waal, Den Hoorn, Eierland, Oost en ’t Horntje zullen kinderen naar grotere dorpen moeten uitwijken om naar school te gaan. 
 

Oosterend

In Oosterend vind je De Vliekotter. De Vliekotter is een samenwerkingsschool ontstaan uit een fusie tussen P.C.B ‘De Akker’ en O.B.S ‘Jacob Daalder’. 
 

De Cocksdorp

In De Cocksdorp kunnen de kinderen naar O.B.S. Durperhonk
 

Den Hoorn

O.B.S. Jan Drijverschool is met ingang van schooljaar 2013-2014 helaas gesloten. 
 

De Waal

Kinderen in De Waal kunnen naar één van de scholen in andere dorpen op het eiland. 
 

De Koog

De Koog beschikt over een gezellige basisschool: De Lubertischool
 

Den Burg

Den Burg beschikt over diverse basisscholen. Zo kun je kiezen voor O.B.S. Jac. P Thijsseschool, P.C.B ‘De Fontein’,  Vrije School Texel, S.B.O ‘De Kompas’ en de Katholieke basisschool ‘De Jozefschool’. 
 

Oudeschild

In Oudeschild kunnen kinderen naar O.B.S. De Bruinvis
 

Middelbare school op Texel

In Den Burg is de middelbare school van Texel gevestigd: O.S.G De Hogeberg. De school is recentelijk uitgebreid verbouwd en beschikt over de niveau’s VMBO, MAVO, HAVO en VWO. Leerlingen hoeven na de basisschool dus niet van het eiland af om middelbaar onderwijs te volgen. Op de andere Waddeneilanden is dit echter wel het geval. Leerlingen verblijven dan vaak in gastgezinnen aan de vaste wal. Alleen in het weekend zijn ze dan thuis. 
11 juni 2014

Vacature delen: