30
jul
Shoppen op Texel

Kun je op Texel wel een beetje shoppen? Jazeker! Als Texelaar maak je het regelmatig mee. Ga je een dagje winkelen aan de vaste wal, vind je niet wat je zoekt. Loop je even Den Burg of De Koog in, kom je thuis met een nieuwe garderobe.

Winkelen in Den Burg

Den Burg is het grootste dorp van Texel. Je vindt hier dan ook de meeste winkels. Van bekende filialen als Scapino, C&A, Shoeby en Hema tot leuke en bijzondere boetiekjes. Het gezellige van Den Burg is dat het bestaat uit een middeleeuws rond stratenpatroon. Ook de winkelstraten vormen een rondje, waardoor je op een gezellige manier in een rondje door het plaatsje wandelt en de leukste winkeltjes tegenkomt. 
 

Tips Den Burg

  • Elke maandagochtend is er een gezellige markt. In het hoogseizoen is er ook op woensdag een markt in het centrum van Den Burg. 
  • Mantje Store is een begrip op Texel. Dit is een moderne, grote lifestyle winkel met de mooiste merken, kleding en schoenen. In deze ruime winkel met een groot assortiment is voor iedereen wel iets te vinden. Wist je dat er zelfs mensen zijn die speciaal voor Mantje naar het eiland komen? 
  • Benieuwd welke winkels er zijn in Den Burg? Neem eens een kijkje op de website van Winkelhart van Texel. Dit is een samenwerkingsverband van winkeliers, cafés en restaurants. 

Winkelen in De Koog

De Koog is de badplaats van Texel. Logischerwijs zijn de winkels en boetiekjes dus erg gericht op het toerisme. Het plaatsje bruist van de gezellige winkeltjes met kleding, souvenirs, sieraden en sportartikelen. Tussen het shoppen door kun je neerstrijken op een van de heerlijke terrassen. Ook het strand is dichtbij. 
 

Tips De Koog

  • In de zomermaanden is er elke dinsdag braderie in De Koog
  • In De Koog is het elke zondag koopzondag
  • Loop de winkeltjes die je normaal gesproken voorbij zou lopen ook eens in. Je zult verrast zijn! 
Niet alleen in De Koog en Den Burg zijn winkels gevestigd, ook in de andere dorpen vind je winkeltjes. Anders dan De Koog en Den Burg is er in deze dorpen niet echt een winkelstraat. Je zult dus wat beter moeten zoeken om ze te vinden! 
30 juli 2014

Vacature delen: