27
jan
Studenten werken op een eiland

Werken op een eiland is het leukste wat er bestaat. In de zomermaanden komen veel mensen van de vaste wal bij een strandpaviljoen of een ander horecabedrijf werken om lekker wat geld te sparen in de zomervakantie. Werken op een eiland is overigens niet alleen maar werken. Je krijgt er zoveel bij: strand, zon, zee, bos, nieuwe vrienden, leuke uitgaansgelegenheden en nog veel meer!

Na zo’n prachtige zomer op een eiland, uitgeput van het werken en feesten, begint het studentenleven weer. Vele leeftijdsgenootjes gaan weer terug naar grote steden als Amsterdam, Utrecht, Haarlem of Leeuwarden om weer met de neus in de boeken te duiken. Toch blijven veel Texelaars ieder weekend terugkomen voor het leuke vakantie/weekendbaantje!

Ook is het natuurlijk fijn om ieder weekend even alle ‘oude’ vrienden te zien, en natuurlijk je familie. En nog beter: je kunt lekker een dagje werken met al je fantastische collega’s, waarmee je in de zomermaanden de gekste dingen hebt beleefd. Op deze manier verdien je toch weer een leuk zakcentje zodat je in de grote stad af en toe toch buiten de deur een lekker biertje kunt gaan drinken.

Veel banen hebben vooral werk in de zomer, maar in de weekenden (met name paas- en pinkster weekend) loopt het hele eiland vol met toeristen. Ook in de herfst, kerst en meivakantie is er geen ontkomen aan de vele vakantiegangers uit alle hoeken van het land. Deze tijden is het druk op Texel, vooral in de horeca. Maar ook in winkels, supermarkten en andere faciliteiten (zoals parken, surfscholen etc.) is veel werk te verrichten. Zodoende komen er ieder weekend nog hordes studenten naar “huis” om lekker te werken! 

 

27 januari 2015

Vacature delen: