08
okt
Wat is er op Texel in de herfst te doen? Niks? Mooi niet!

De zomer is voorbij en alle Texelaars schieten in de rust stand. Zeker niet! Ook in het najaar is er op Texel genoeg leuks om voor op het eiland te blijven, of er speciaal voor te komen.

Over een paar dagen begint het Blues Weekend, lekker swingen op golden oldies, of keihard rocken en met de voetjes van de vloer. Texel is best een beetje rock & roll! Het centrum van Den Burg staat van 11 t/m 13 oktober in het teken van muziek.  Maar ook het terugkerende event GOED DOEN bij De VerzamelPost geeft in de herfst en winter wat te doen, goed doen zelfs ;)

Nu ik het me zo bedenk, zijn wij eigenlijk best een muzikaal eilandje. Want eind november staat Struun alweer op het programma; een podium vol verassingen, zo  luidt de slogan. En dat is het, van cabaret tot theater tot prachtige bands die je doen zwijmelen bij een akoestisch optreden.  Maar ook grotere namen zijn hier te vinden, aangezien het een voorproefje laat zien van verschillende komende evenementen. Zo ook van SommeltjesPop. Tijd om te strunen dus!

En in december is het carnaval. Geen caribisch sfeertje, dat laten de weergoden niet toe, maar wel een uitgedost gebeuren van de locals, met en voor de bezoekers. Dit tafereel van borrelen, slenteren door de straatjes, verkleden en wederzien van oude bekenden heet Ouwe Sunderklaas. En geloof mij, dit moet je hebben meegemaakt. Ok, het is geen Brabant.... Maar staat in ieder geval garant voor een memorabel moment.

Kortom;  Wat is er op Texel in de herfst en winter te doen? Niks? Mooi niet!

8 oktober 2014

Vacature delen: