26
jan
Wat u moet weten over de Wet Werk en Zekerheid

Het arbeidsrecht is flink veranderd vanaf 1 januari 2015. Met de nieuwe wet Werk & Zekerheid komen er belangrijke wijzigingen op het gebied van werkloosheidsregeling, ontslag en flexibel personeel. In dit blog zal onze gast blogger Snelstart ingaan op deze wijzigingen.

 

Wet Werk & Zekerheid:

Het arbeidsrecht is flink veranderd vanaf 1 januari 2015. Met de nieuwe wet Werk & Zekerheid komen er belangrijke wijzigingen op het gebied van werkloosheidsregeling, ontslag en flexibel personeel.

De doelstelling van deze nieuwe wet is om de werkloosheidsregeling beter in te richten op het vinden van een nieuwe baan en het ontslagrecht sneller, rechtvaardiger, eenvoudiger en goedkoper te maken. En om de rechtspositie van flexibele arbeid te versterken door een betere balans te vinden tussen vaste en flexibele arbeidsovereenkomsten.

Tijdens een bijeenkomst bij SnelStart, voor een grote groep Texelse ondernemers, werden we op de hoogte gebracht van de veranderingen in het arbeidsrecht door Marieke Frank van Knuwer advocaten. In een blog worden de veranderingen voor flexibele arbeid en het ontslagrecht nader bekeken, zoals deze besproken zijn in deze bijeenkomst. Interesse? www.snelstart.nl/blog/wijzigingen-in-het-arbeidsrecht-in-2015

26 januari 2015

Vacature delen: