12
nov
Werken op een eiland, waarom ook niet!

10 jaar geleden kwam het besluit, back to the roots en daarvoor was er al langere tijd de gedachte wat heb ik hier meer dan op Texel. Ik heb hier vrienden, sport, huis, goede baan. Ik heb op Texel familie, vrienden, sport. Conclusie huis en die goede baan wordt nog een uitdaging.

Ik was op dat moment manager P&O bij de bakkerij ingrediënten van CSM. Je kent het wel zo’n baan met alles erop en aan, auto, telefoon, thuiswerken, riant salaris en ook nog een bonus. Ik had wel veel reistijd, 4 uur per dag aan woon-werkverkeer, met dank aan de file. Ik was altijd blij als ik naar mijn directeur mocht in Antwerpen, dan kon ik  tenminste rijden!!

En toch.. een goede baan moet niet een belemmering zijn om een stap te wagen richting Texel. Ik ben ook van het type “why not” in plaats van “ what if”. Dus huis verkocht, baan opgezegd en hup richting Texel met twee honden.  Ik kon aan de slag als intercedente bij een uitzendbureau op Texel. Het mooiste hiervan vond ik het feit dat je vanuit huis of een kroeg werkte, dit is dus al anders dan werken aan de overkant, zoals wij Texelaars dat noemen. Zo’n standaard baan krijgt dan ineens een andere dimensie. Een van mijn meest gebleven plaatsing is een echtpaar wat na wat rondzwerven in Nederland en buitenland, rust zocht en dat vond op Texel. Maar ja, niet werken zat niet in hun bloed dus op naar het uitzendbureau voor een baantje. Ik kan je vertellen, ze wonen nog op Texel en de man ook nog bij het bedrijf waar ik hem toentertijd geplaatst heb.

Intercedent blijven was voor mij geen optie, dus toch op zoek naar die baan op Texel. Gelukkig, belde na de zomer mijn huidige baas, hij was op zoek naar een personeelsfunctionaris. Oftewel de goede baan was weer terug en wel op Texel!! 

Het huis heb ik, na 2 jaar bij mijn ouders te hebben gewoond, ook gekocht. Ik heb dat geluk gehad, maar ook zonder ouders op Texel is het mogelijk. Ik heb in mijn omgeving een gezin zitten, welke jaren gelden op de bonnefooi naar Texel is vertrokken, starten in een zomerbungalow en nu wonend in een eigen huis.  Zij hebben genoegen genomen met tijdelijk minder luxe, maar leefde van de leuke banen en kansen welke Texel biedt.

Ingrid Witte

P&O Adviseur NBC Eelman & Partners

12 november 2014

Vacature delen: