03
mrt
Wonen en werken op een eiland als ZZP'er

Wonen op een eiland. Het klinkt voor sommige mensen als muziek in de oren en voor de ander is het een gruwelijke gedachte. Maar het leven op een eiland, in dit geval Texel, is kleurrijk, relatief 'eenvoudig' en ooh zo heerlijk. Dat ik niet de enige import genieter ben werd mij al snel duidelijk. 

De velen leuke mensen die ik de korte tijd dat ik hier nu woon heb leren kennen zijn bijna allemaal… import Texelaars. En al die leuke mensen hebben hier op het eiland eigenlijk hun leven een beetje omgegooid. Deze keer wil ik jullie voorstellen aan Daan. Daan ten Sijthof was traditioneel timmerman, stookte het resthout op of sloophout uit panden werd in een grote container gestort. Maar sinds hij op Texel woont is hij recycle-timmerman! 

In het afgelopen jaar heeft hij zich meer en meer gericht op grotere meubels zoals tafels, lounge banken en zelfs bedden. Ideeën doet hij op door om zich heen te kijken of soms ziet hij in een partij hout als vanzelf een meubel, en dat moet gemaakt worden dan! 

Daan ten Sijthoff is alles kunner van beroep met een passie voor hout. Na vele omzwervingen door banenland is hij in 2006 zijn huidige timmerbedrijf opgestart. Daan: “Ik heb nog heel veel ideeën in mijn bovenkamer, genoeg voor een jaar lang timmeren en de ideeën blijven maar komen. Daarnaast krijg ik ook specifieke opdrachten vooral maatwerk hoort daarbij."

Van lieverlee kwamen er aanvragen om meubels te maken en langzaam maar zeker werd het een serieuze business. Zo is de naam TexOld bedacht, Tex staat voor Texel en Old voor hergebruik van oude bouwmaterialen.  

Dit is een prachtig voorbeeld van hoe je op een eiland jouw eigen werk kunt scheppen; Texel als thuiswerkeiland! 

Redactie: www.yourwayoflife.nl 

3 maart 2015

Vacature delen: