09
okt
Werken op een Eiland bereikt 1000ste inschrijving

Het online platform www. werkenopeeneiland.nl bereikte deze week een record aan inschrijvingen. Maar liefst 1000 werknemers hebben zich inmiddels op de website geregistreerd en zijn geïnteresseerd in een baan op ons eiland.

Werken op een Eiland is een initiatief van twee JONT leden die elkaar gevonden hebben in hun expertise en ambities. Ruim anderhalf jaar geleden zijn zij dit initiatief gestart. Reclamebureau 53 Graden Noord en Puur zsa zsa zsu hebben een groter doel voor ogen; het inzichtelijk maken van de werkgelegenheid op Texel om zo huidige Texelaars te behouden en nieuwe Texelaars aan te trekken. 

Samenwerking

Valerie Jongeneel: “Veel wordt nog steeds via via geregeld, waardoor het voor een buitenstaander niet duidelijk is wat hier de mogelijkheden zijn. Middels dit platform wordt een realistisch beeld geschetst van de kansen die ons eiland biedt. En dat is zeker niet alleen in de horeca.” De samenwerking met Chris Ellen en Peter Koorn maakt dit mogelijk. Zij zijn verantwoordelijk voor de online uitingen en de website. Peter Koorn: “Een ideale combinatie van onze expertises en ervaring, Valerie kent deze wereld vanuit haar werkverleden bij Start People en wij geven onze gezamenlijke ideeën vorm en zorgen voor online traffic naar de website.” 

Eilandwerkers

Het grootste deel van de werkzoekende zijn tussen de 18 en 25 jaar. Dit zijn zeker niet alleen vakantiekrachten, maar ook stagiaires en net afgestudeerden op zoek naar een toekomst op het eiland. Ook de categorie 25 tot 35 jaar is goed vertegenwoordigd, echter komen deze personen voornamelijk uit de randstad. Oftewel “de nieuwe Texelaar”. Het aantal mannen en vrouwen zijn nagenoeg gelijk vertegenwoordigd. Wat een interessant gegeven is, is dat de geregistreerde werkzoekenden echte eilandwerkers zijn; ze houden van de natuur, het buitenleven, culturele, culinaire en sportieve activiteiten. 

Woon en werkeiland

Werken op een Eiland wil haar steentje aan bijdragen door Texel als woon werkeiland op de kaart te zetten. Door alle vacatures van HBO tot een stageplek en van horeca tot ICT inzichtelijk te maken, hopen zij niet alleen de Texelaars te behouden. Maar ook zeker nieuwe Texelaars aan te trekken. De website heeft al meerdere successen geboekt. Daarnaast denken zij achter de schermen na over nieuwe vormen van werkgelegenheid, waardoor Texel ook een interessant thuiswerk eiland kan zijn. Werkgevers kunnen daarom gratis hun vacature vermelden. 

9 oktober 2014