14
mei
Hét woon - werkeiland!

Texel; eigenwijs en volgzaam, ruw en gepolijst, natuur en stad, vergrijzing én ontgroening, oftewel het eiland van uitersten. Is dit wel een prettig woon - werkeiland? Waar men in de pauze naar huis fietst, zelf de kinderen naar school brengt en na het werk aan het strand kan vertoeven. Maar misschien ook wel beperkt is, niet alleen door de geografische kenmerken, maar ook door de ontwikkelingsmogelijkheden die geboden worden?

Nee, het is een eiland waar kansen vaak voor het oprapen liggen, mits je ze ziet. Deze inzichtelijkheid proberen wij te stimuleren en geeft direct antwoord op het “waarom” van dit platform. Wekelijks wordt de vraag aan ons gesteld; ken jij nog iemand die geschikt is voor die functie? Het eeuwenoude via via kanaal online vertaald naar een onuitputtelijke bron aan talenten, beschikbare werknemers, uitdaging zoekers en flexibele ZZP’rs, bewoners en toekomstige bewoners van Texel. Voor sommigen misschien wel de schatkist aan het eind van de regenboog die vaak zo prachtig over ons eiland waakt. Want een goede chefkok, dtp’ er of online marketeer lijkt soms een uitgestorven ras.

SnelStart heeft inmiddels de schatkist ontdekt: ”Het initiatief om het project Werken op een Eiland op te zetten, kwam voor ons op een heel goed moment. Voor de verdere groei van SnelStart was er namelijk grote behoefte aan extra medewerkers voor verschillende functies. Vanaf het begin was de verwachting dat het concept Werken op een Eiland weleens goed zou kunnen aanslaan. Wij hebben daarom gelijk meerdere vacatures geplaatst. Gezien het aantal reacties dat wij kregen, weten werkzoekenden de site goed te vinden.

Zowel vanaf Texel als uit Den Helder en omstreken kwamen de sollicitaties binnen. Inmiddels hebben meerdere sollicitanten via Werken op een Eiland een baan bij SnelStart gekregen. Een bewijs dat het concept werkt! Wij zijn daarom vol lof over het initiatief en blijven er ook in de toekomst graag gebruik van maken.” Aldus Dhr. J. Stark, SnelStart.

Dan kan ik mij nog slechts één beperking bedenken, geld. Daar draait het uiteindelijk vaak om in deze maatschappij. Deze beperking halen wij daarom ook graag weg, de basis is immers het stimuleren van vraag & aanbod. Dat blijft bestaan. Het is aan u hoe u de regenboog bewandelt en daarmee ook hoe groot die schatkist is aan het einde van de rit.

14 mei 2014

Vacature delen: