Ameland

Ameland is een eiland met veel natuur, rust en ruimte. Elk jaargetijde brengt het eiland in andere kleuren. Op Ameland zijn vier gezellig dorpjes met knusse winkeltjes en er wonen ongeveer 3500 mensen. Er is van alles te zien en te doen op Ameland. Diverse musea, winkeltjes, horecagelegenheden en natuur maken van Ameland een toplocatie.

 

Overtocht

Vanaf Holwerd vaar je in circa 45 minuten naar Ameland. De veerdienst wordt onderhouden met twee moderne veerboten. De boot naar Ameland gaat zeer regelmatig. Kijk hier voor de dienstregeling.

 

Musea

Ameland is een cultureel eiland en heeft verschillende musea. In het natuurcentrum Ameland maak je op spectaculaire wijze kennis met de natuur van Ameland. Verder is er een maritiem centrum, een modelspoormuseum, een landbouw en Juttersmuseum en een cultuur-historisch museum. Ook kun je een bezoekje brengen aan de vuurtoren van Ameland en zijn er nog talloze andere bezienswaardigheden.

 

Bezienswaardigheden

Er zijn veel kerken te bezichtigen en bewonderen op Ameland. Daarnaast telt het eiland een viertal bijzondere beelden.  Wist je dat Ameland ook bekend staat als een paardeneiland? Er zijn veel ruiterpaden waar je heerlijk kunt rijden.

 

Kunstmaand

In november is het kunstmaand op Ameland. In deze maand exposeren ruim 70 kunstenaars uit Duitsland, Denemarken, Zweden en Nederland hun werk op ongeveer 30 verschillende plaatsen op het eiland. Ook zijn er in deze maand diverse voorstellingen en workshops.

 

Natuur

Op Ameland kun je heerlijk genieten op het strand. Daarnaast vind je er ook bos, kwelders, landerijen en duinen. Tijdens het wandelen of fietsen ontdek je de mooie natuur van Ameland. Wat dacht je van een bezoekje aan het Zwanenwater?