Tips

Solliciteren kan best spannend zijn en de nodige stress met zich meebrengen. Misschien is een sollicitatie nog wel spannender als het bedrijf op een bijzondere plek gevestigd is zoals op een Waddeneiland. Een goede voorbereiding, is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je niet voor verrassingen komt te staan en verdiep je alvast in het sollicitatieproces.

 

Sollicitatietips

Op Werken op een Eiland staan een aantal handige sollicitatietips. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Hoe schrijf je bijvoorbeeld een goede ontslagbrief voor je huidige werkgever? Hoe zorg je dat jouw CV er professioneel en overzichtelijk uitziet?

 

De sollicitatiebrief

Eén van de belangrijkste onderdelen van de sollicitatieprocedure, is het schrijven van een sollicitatiebrief. Een goede sollicitatiebrief is uniek, bevat geen spelfouten, vertelt alleen relevante informatie en enthousiasmeert de lezer van de brief. Lees onze tips voor een goede sollicitatiebrief.  

 

Het sollicitatiegesprek

Bijna niets is zo spannend als een sollicitatiegesprek. Dit is de kans om jouw droombaan binnen te slepen. Maar hoe zorg je ervoor dat je goed voor de dag komt en hoe weet je wat je moet verwachten tijdens het gesprek? Bereid je goed voor, hoe je dat doet vertellen we je graag.

Lees ook ons blog over onder andere de grote social media check en je bent er helemaal klaar voor!