20
okt
5 redenen om op Texel te werken

Ben jij op zoek naar een leuke (bij)baan? En ben je helemaal klaar met de drukte en stress uit de Randstad? Dan is het de hoogste tijd om naar Texel te komen, voor een carrièreswitch waar je geen spijt van zal krijgen. Op www.werkenopeeneiland.nl staat een groot aantal vacatures van Texelse bedrijven. Allerlei verschillende functies, bedrijven en sectoren, dus de kans is groot dat er wat voor je bij zit. En waarom het werken (en wonen) op Texel zo leuk is? Wij leggen het je graag nog even uit.  

1. De gezellige inwoners

De zeven gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer, maar één ding hebben ze allemaal gemeen; de gezelligheid en gastvrijheid. Texelaars zijn unieke, eigenzinnige mensen. Ze 'ben groos' op het eiland en laten je er graag van meegenieten. Ze kennen de mooiste plekjes en de beste verhalen, die zij graag met je willen delen.

2. Het weekend begint eerder

Hoe relaxt is het om nooit in de file te staan? In plaats van achteraan te sluiten in de lange rij auto’s, geniet je op Texel na een dag werken nog even van de zon op het strand. Om daarna opgeladen naar huis te keren. In de herfst en de winter is het ook heerlijk om even uit te waaien tijdens een strandwandeling.

3. Ruim aanbod aan vacatures

Niet alleen in de horeca is er een ruim aanbod aan vacatures, ook in andere sectoren staan er vacatures open. De toeristische branche is op het eiland natuurlijk het grootst. Vooral in de zomer zijn er heel veel extra handen nodig in de horeca. Maar eerlijkheid daar, de vacatures stromen nu natuurlijk niet met duizenden tegelijkertijd binnen. Daarom zou onze tip ook zijn; stuur altijd open sollicitaties naar interessante bedrijven.

4. Op Texel ben je nooit eenzaam

 Op Texel hoef je niet bang te zijn om te vereenzamen. Je collega's wonen in hetzelfde dorp en misschien wel in dezelfde straat. Als je nieuw komt wonen en werken op het eiland, dan kom je vast en zeker binnen een week al een ‘bekende’ tegen op weg naar de supermarkt.

5. Genieten van de natuur

Eentje om niet te vergeten; je kunt elke dag genieten van de Texelse natuur. De natuur op Texel is heel veelzijdig en wordt ook wel Nederland in het klein genoemd. Dit komt door de duinen, bos, heide, strand, wad, polder en weides; alle soorten landschap die we in Nederland kennen, komen voor op Texel. Niet alleen de natuurgebieden zijn gevarieerd, ook de dieren op Texel. Zo kan je de meeste vogelsoorten in Nederland op Texel spotten!

Benieuwd naar de vacatures op Texel? Kijk op onze vacaturepagina.

20 oktober 2022